T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Mimar Sinan İlkokulu

Haberler

Ara

“Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır.” diyen, ömrü boyunca yüreği vatan, bayrak ve millet sevgisiyle atan Mehmet Akif Ersoy u vefatının 87. Yılında rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhu şad olsun.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında 2/C Sınıfında Bilen Kazanır Etkinliği yapıldı.

Ara

Bu haftanın üçüncü  gününde okul müdürümüz İsmail Damar programlı sınıf ziyaretleri kapsamında 2/C, 3/A ve 3/B Sınıflarını ve 3/C Sınıfında İngilizce Dersinin ziyaret etti. Dersleri izleyen ve öğrencilerle sohbet eden ve onların isteklerini dinleyen müdürümüz öğretmenlerden sınıflarıyla ilgili bilgiler aldı. Sınıf öğretmenleri Mustafa Tunçer, Erdal Kandemir ve Mustafa Yıldırım a ve İngilizce Öğretmeni Yağmur Sarıtaç a teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek öğrenci ve öğretmenlere çikolata ikram eden okul müdürümüz, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ara

Bu haftanın ikinci gününde okul müdürümüz İsmail Damar programlı sınıf ziyaretleri kapsamında 1/B, 3/C, 4/B Sınıflarını ziyaret etti. Dersleri izleyen ve öğrencilerle sohbet edip öğretmenlerden sınıflarıyla ilgili bilgiler alan okul müdürümüz sınıf öğretmenleri Ayla Müşerref Ateş, Muharrem Aygün ve Cemile Dudu Kayaaltı ya teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek öğrenci ve öğretmenlere çikolata ikram edip, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.#mimarsinanailesi

Ara

DİLİMİZİN ZENGİNLİĞİ Her Hafta Bir Deyim Bir Atasözü Öğreniyoruz… Proje kapsamında 2/C Sınıfımızdan güzel bir çalışma. “Her Hafta Bir Deyim Bir Atasözü. Öğreniyoruz” Öğrencilerimiz her hafta İlgili görsellerleden yola çıkarak atasözlerimizi ve deyimlerimizi tamamlıyor. Defterlerine yapıştırıyor. Bu güzel çalışmasından dolayı öğretmenimiz Mustafa Tunçer i kutluyor, öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. #dilimizinzenginlikleri

 

 

Ara

Bu haftanın ilk gününde okul müdürümüz İsmail Damar programlı sınıf ziyaretleri kapsamında Anasınıfı, 1/A ve 1/C Sınıflarını ziyaret etti. Dersleri izleyen ve öğrencilerle sohbet eden ve onların isteklerini dinleyen müdürümüz öğretmenlerden sınıflarıyla ilgili bilgiler aldı. Sınıf öğretmenleri Dudu Balcan, Pınar Kurfallı ve Alper Demir e teşekkür etti ve çalışmalarında başarılar diledi. Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyerek öğrenci ve öğretmenlere çikolata ikram eden okul müdürümüz, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ara

Balıkesir Büyükşehir Belediyemiz tarafından okulumuza verilen kamelya ve piknik masalarımız öğretmen ve öğrencilerimizin kullanımına sunulmuştur. Bu imkanı bizlere sunan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Körfez daire başkanlığının değerli yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Ara

Dilimizin Zenginliği Projesi ile de ilişkilendirerek okulumuzda devam eden "Masal Anlatma" etkinliği devam ediyor. 2/B Sınıfının her Cuma devam eden “Bana Masal Anlatırmısın “ etkinliğinde bu hafta öğrencimiz Elif Nisa Sofu dan “ Kırmızı Başlıklı Kız” masalını dinledik. Anne babası ile birlikte çalışan ve kostümüyle masal karakterini sahnede canlandırarak masalı anlatan öğrencimizin performansı gerçekten güzeldi. Bu hafta konuk öğretmenimiz Mustafa Tunçer 2/C sınıfı ile izleyiciler arasındaydı. Öğrenci anne ve babalarının da katıldığı etkinlikten dolayı öğretmenimiz İsmail Bekçi yi tebrik ediyoruz. Öğrencimizin Annesi Mehtap Hanım ve babası Onur Bey e de teşekkür ediyoruz. #dilimizinzenginliği

Ara

OKULUMUZDA YERLİ MALLARI HAFTASI KUTLANDI

12-18 Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası okulumuzda coşkuyla kutlandı. Öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin ve velilerimizin katkı ve desteği ile okulda kurulan pazarda yerli ürünler satış tezgahlarında yerlerini aldı. Mimar Sinan Pazarı gerçek pazarı aratmadı. Etkinlikte saygı duruşu, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şiirlerin okunması, öğrencilerin hazırladığı skeç ve müzikli gösteriler büyük beğeni topladı.   Törenin ardında okul müdürü İsmail Damar tarafından kısa bir konuşma yapıldı.  Okul bahçesine kurulan tezgahlarda yer alan  elma, yerli muz, mandalina, havuç, zeytinyağı, bal, reçel ve kuruyemişlerin yer aldığı  yer aldığı Mimar Sinan Pazarı açıldı.  Açılış kurdelesi okul müdürü tarafından kesildi. Pazar esnafı olarak öğrenciler satış tezgahlarının başına geçerek pazar esnaflarına taş çıkartırcasına satış yaptılar. Yerli üretim fiyat etiketleri, boneleri, eldivenleri ile hijyen kurallarına dikkat çekerlerken kullandıkları  kesekağıtları ile çevreye olan saygı ve duyarlılıklarını ortaya koydular. Okul müdürü İsmail Damar “ Mimar Sinan Ailesi olarak bir amaç etrafında kenetlenerek güzel bir etkinlik ortaya konuldu. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve okul aile birliği yönetim kurulumuza, kıymetli velilerimize ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Amacımız yerli ürün üretmenin ve tüketmenin önemini anlatmak, farkındalığı  arttırmak,  okul, öğrenci ve veli işbirliğini geliştirmek,  çevre bilincini kazandırmak,   hijyen kurallarına dikkat ederek sağlıklı doğal ürünler üretme, satış  ve tüketmenin önemine ortaya koyarken öğrencilerimizin tutumlu olmaları ve alışveriş kültürünü yaşantı yoluyla kazanmalarına zemin hazırlayacak etkinliklerle öğrencilerimizi zengin öğrenme ortamları sunabilmektir.  Mimar Sinan Pazarımız hayırlı olsun. Esnafımıza hayırlı işler diliyorum.”  şeklinde konuştu.  Pazarımızda yapılan satışlar sonucu elde edilen gelirler ise okulun ihtiyaçlarına harcanmak üzere okul aile birliğine gelir olarak kaydedildi. 

Ara

Her sınıf düzeyinde yapılacak olan yarışmamızın şartnamesi aşağıdaki bağlantıdadır.

meb_iys_dosyalar/10/08/972000/dosyalar/2023_12/12215745_yarismasartnamesi.docx

“2023 YILI MİMAR SİNAN  İLKOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

 

“Resimli Sözlük Okumaları”

 

HER SINIF DÜZEYİNDE ANAHTAR KELİMELERLE HİKÂYE ANLATMA YARIŞMA ŞARTNAMESİ

 

BİRİNCİBÖLÜM

KONU:

 

Madde-1.YarışmanınKonusu:“Ömer Seyfettin hikâyelerinden seçilerek verilen kelimelerin içinde yer aldığı istediği konuda bir hikâye anlatımı”

 

AMAÇ:

Madde-2. Yarışmakapsamında şunlaramaçlanmıştır

 

·         Öğrencilerimizdeokumave yazmaisteğiuyandırmak,

·         Anadilbilincinigeliştirmek,dilşuurununtoplumdayerleşmesivegelişmesinisağlamak,

·         Yazarlığın gençkuşaklarcadasürdürülmesiniteşviketmek,

·         Öğrencilerimizinkişiselvesosyal gelişiminidesteklemek,

·         Öğrencilerimizinpotansiyelleriniortayaçıkarabilecekleriuygunzeminihazırlamak,

·         Okuyan,düşünenveyazangençliğinortayaçıkmasınakatkıdabulunmak,

·         Öğrencilerinkelimehazinelerinigeliştirmek,düşüncedünyasınahitap edebilmek.

·         Öğrencileredüşünme,yorumlamayeteneğikazandırmak,

·         Öğrencilerinözgüvenduygusunugeliştirmek.

 

DAYANAK:

 

Madde-3.

a.               MillîEğitimBakanlığıOkulÖncesiEğitimveİlköğretimKurumlarıYönetmeliği

b.              Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğihükümlerinedayanılarakhazırlanmıştır.

c.                MillîEğitimBakanlığı “Dilimizin Zenginlikleri Projesi”

 

 

KAPSAM:

 

Madde-4.Buşartname,yukarıdaamacıvekonusubelirtilenyarışmayakatılacakları,yapılacak işlemleri, değerlendirmeyi ve yarışmatakvimineilişkin esas veusullerikapsamaktadır.

 

 

 

 

KOMİSYONLAR:

 

Madde-5.

YarışmaDeğerlendirmeKomisyonu

 

Ali KOÇ                                                   Müdür Yardımcısı

Mu**** TU***                                   Komisyon Üyesi  2. Sınıf

Ce***  Du** KA**                              Komisyon Üyesi  3. Sınıf

Mu**** AY***                                    Komisyon Üyesi  4. Sınıf

 

 

 

İKİNCİBÖLÜM

 

YARIŞMAYAKATILACAKLAR:

 

Madde-6.

 

Yarışma 2. , 3. ve 4. sınıflarda verilen kelimelerin içinde yer aldığı bir hikâye oluşturup yazım kurallarına göre yazıp sınıf öğretmenine teslim edecekler. Başvurular her sınıf düzeyinde okul komisyonu kararınca her sınıf düzeyi için belirlenen ortak kelimelerin  zümre başkanınca sınıf öğretmenlerine sınıflarına duyurması için bildirilecek.

 

 

BAŞVURU

Madde-7.

 

a.       Başvurular: Öğrenci kendisine bildirilen kelimelerle oluşturduğu hikaye metnini belirtilen süre içerisinde sınıf öğretmenine teslim ederek yarışmaya başvuracak.

b.       YarışmayakatılanöğrencilerdenEk1veEk2alınıp;eserbaşvurularıilebirliktegönderilecektir.

c.        Sonbaşvurutarihindensonragönderilecekeserlerdeğerlendirmeyealınmayacaktır.

d.       Yarışmaileilgiliilan,duyuruveaçıklamalarMimar Sinan  İlkokuluMüdürlüğütarafından resmiwebsitesiüzerindenyapılacaktır.

 

 

 

 

YARIŞMAYAKATILACAKESERLERDEARANANŞARTLAR:

 

Hikayede Kullanılacak Anahtar Kelimeler

 

·         “Dürüstlük, Kardeşlik, Yalan Söyleme, Yardımlaşma’’bu kelimeler doğrultusunda hikâye anlatılacak.

·         Yarışmaya katılan eserlerde sınıf öğretmenleri tarafından kendisine bildirilen anahtar kelimelerdenenaz3kelimebulunmalıdır.

 

 

Madde-8.Yarışmayakatılacakeserlerdeaşağıdakişartlararanır.

1.         Başvuru yapılan eserin, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Milli Eğitim Temel Kanunu ile TürkMilliEğitimininGenelAmaçlarınauygunolarakilgiliyasaldüzenlemelerdebelirtilenilke,esasveamaçlaraaykırılıkteşkiletmeyecekşekildehazırlanmasıgerekmektedir.Buşekildehazırlanmayaneserlerdeğerlendirmeyealınmayacaktır.

2.         Yarışmaya katılan eserlerde sınıf öğretmenleri tarafından kendisine bildirilen anahtar kelimelerdenenaz3kelimebulunmalıdır

3.           Eserlerdekullanılananahtarkelimelerhikâyebaşlığındanönce“Hikâyede  kullanılananahtarkelimeler”başlığı ilebelirtilmelidir.

4.         Yarışmaya okulumuzdaki tüm kademe öğrencileri katılabilir.

5.         Öğrenciler yarışmaya yalnızca bir (1) hikâye ile katılacak ve her sınıftan (1) öğrenci seçilecek.

6.         Anlatılacak hikâye öğrenciye verilen kelimelerle özgün bir şekilde hazırlanmalıdır. 

7.         Hikâyeyi anlatacak öğrenci, hikâyenin bir (1)nüshasını kendi el yazısı ile yazarak sınıf öğretmenine verecektir.

8.         Farklı platformlardan alınan benzer eserler yarışmadan elenecektir.

9.         Hikâye anlatım tekniklerine uygun olmalıdır.

10.     Anlatılacak hikayeler en az 75-100 arası kelime içermelidir.

11.     Anlatılacak hikayeler A4  ebatında hazırlanmalı ve komisyona kurşun kalemle yazılarak teslim edilmelidir.

12.     Anlatılacak hikayeler için tanıtım amaçlı kapak bulunmalıdır.

13.     Dış kapakta hikâyenin adı,  hazırlayanın adı-soyadı ,sınıfı ve numarası bulunmalıdır.

14.     Dereceye giren eserler okul  eser seçme kurulu tarafından ödüllendirilecektir.

15.       Eserlergerçekbirolaydanesinlenerekyazılabileceğigibihayalürünüdeolabilir.

16.     Yarışmayakatılanöğrencilerhikâyeleriniveeklerini(EK-1,EK-2)okul idaresine ulaştırmak üzere sınıf öğretmenlerineteslimedeceklerdir.

 

 

TELİFHAKKI

Madde-9.

 

a.                   Yarışmayakatılaneserler (hikâyeler)sahibinegerigönderilmez.

 

b.                  Eserlerin(hikâyeler)telifhakkıesersahibineaitolup,derecealsınveyaalmasınyarışmaya katılan tüm eserlerin (hikâyeler) kullanım hakkı Mimar Sinan İlkokuluMüdürlüğüneaittir.Mimar Sinan İlkokulu afiş,katalog, kitap, broşür vb. her türlü tanıtım malzemesi olarak kullanma hakkına ve 5846 sayılıyasadandoğan tüm telifhaklarınasahip olacaktır.

ESERLERİNDEĞERLENDİRİLMESİ:

 

Madde-10.Başvuru,elemevedeğerlendirmedeaşağıdakiusulve esaslaruygulanır.

 

a.                   Yarışmayasonbaşvurutarihi21Aralık2023Perşembegünüsaat16.00’dir.

 

b.                  Mimar Sinan  İlkokuluMüdürlüğüne sınıf öğretmeni aracılığı ile gönderileneserlerkurulacakolan birkomisyoncadeğerlendirilir.

c.                    ÖdülelayıkgörülecekeserlerDeğerlendirmeKomisyonutarafındanbelirlenir.

d.                  Değerlendirme komisyonu kararıkesindir. Değiştirilemez,itirazedilemez.

e.                    DeğerlendirmesonuçlarıMimar Sinan  İlkokuluMüdürlüğüneait web sitesi  okul sosyalmedyahesapları üzerinden22 Aralık 2023’deilanedilecektir. Cuma günü okul bahçesinde yapılacak olan bayrak töreninde de sınıf 1.leri duyurulup ödülleri verilecektir.

DEĞERLENDİRMEKRİTERLERİ:

Madde-11.

1-AmaçlaraUygunluk(Anahtar kelimeler kullanılmış mı?)                                        15

2-Özgünlük                                                                                                                 15

3-Kurgu,karakterveolaylarınuyumu                                                                                   10

4-Türkçeyikullanmabecerisi                                                                                              15

5-Hikâyenin birbütünolaraksunulabilmesi                                                                          10

6-HikâyeTekniğininkullanımı                                                                                             10

7-Yazım ve noktalama kurallarına uygunluk                                                                       15

8-Hikâye Yazılan Kâğıtların Düzeni ve Estetiği                                                                    10

   

                                                                                                        Toplam100

ÖDÜLLER:

 

Madde-12.

a.            DeğerlendirmeKomisyonuilk üçe (3) giren  eserleri belirleyecektir. 

b.           Dereceye girenlere sürprizhediyelerverilecektir.

 

YARIŞMATAKVİMİ:

Madde-13.

 

 

1

DeğerlendirmeKomisyonuOluşturulması

11 Aralık 2023

 

2

 

YarışmaPlanının,ŞartnamesininveAfişininHazırlanması

 

12 Aralık 2023

4

YarışmanınDuyurulması

      12 Aralık 2023

 

6

Sınıf Öğretmenlerince Yarışmaya Katılacak EserlerinMdr. Yrd. Mehmet Ali KOÇ ’a Ulaştırılması.

8 Aralık 2023–

 

22 Aralık 2023

 

7

DeğerlendirmeKomisyonuTarafındanEserlerinDeğerlendirilmesi

 

  25 Aralık 2023

 

8

 

Sonuçlarınİlan

 

26 Aralık 2023

 

9

 

ÖdülTöreni

 

      26 Aralık 2023

EKLER:

Madde-14.

 

a)           EK-1Veli İzin BelgesiveYarışmaBaşvuruFormu,

b)             EK-2Veli İzinvetaahhütnameBelgesi,

Ara

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında okulumuzda yapılan slogan ve afiş çalışmalarımız. Okul yürütme komisyonumuza ve öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Okulumuzda bu yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan “Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası” etkinlikleri kapsamında  "Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı. Elden gelen öğün olmaz o da vaktinde bulunmaz." sloganıyla yerli ürün üretmenin ve tüketmenin önemini anlatmak, farkındalığı  arttırmak,  okul, öğrenci ve veli işbirliğini geliştirmek,  çevre bilincini kazandırmak,   hijyen kurallarına dikkat ederek sağlıklı doğal ürünler üretme, satış  ve tüketmenin önemine dikkat çekmek, kurulacak pazarda bizzat satış ve alış veriş yaparak, meslek bilinci ve tüketici bilinci oluşturmak amacıyla “Mimar Sinan Pazarı” kuruluyor. Öğretmen, öğrenci  ve velilerimizin katkılarıyla açılacak olan pazarımızda Elma, Mandalina, Muz, Havuç, Zeytin Ürünleri, Bal  ve  Kuruyemiş gibi ürünlerinin bu pazarda öğrencilerimiz tarafından satışının yapılması üzerine kurgulanmış bir etkinlik olacaktır. Temel amacımız öğrencilerimizin yaşantı yoluyla öğrenmelerine zemin hazırlamaktır. 14 Aralık 2023 Perşembe Günü Saat 11:45 de Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Kutlama Etkinliğimize ve Pazarımıza sizleri bekliyoruz.

Ara

BANA MASAL ANLATIRMISIN DA BU HAFTA "ALİS HARİKALAR DİYARINDA" MASALINI DİNLEDİK

 Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin tarafından başlatılan  "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ile de örtüşen bu etkinliğimiz bundan böyle proje kapsamında yapılan etkinlik olarak devam edecek olupöğrencilerimiz sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla  dilimizin  zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlanmış olacak.  Okulumuz 2/B sınıfı öğretmeni İsmail BEKÇİ nin rehberliğinde bu hafta gerçekleştirilen “Bana Masal Anlatırmısın ” etkinliğinde öğrencimiz Erva DEDEOĞLU ve annesi Merve Hanım “Alis Harikalar Diyarında” masalını  çok güzel bir şekilde anlattılar. Minik Erva masal karakterine uygun olarak sahnede çok güzel bir performans sergiledi. Bu hafta  izleyiciler arasında 2/A Sınıfı Öğretmenimiz Gülay YILMAZER ve sınıfı vardı. Sınıf öğrenci velilerinin de izleyici olarak katıldığı etkinlikte emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyoruz.  

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Değerli Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığımız eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Biz de Mimar Sinan İlkokulu olarak  “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” kapsamında çalışmalarımıza başladık. Derslerin yanı sıra bu proje kapsamında  uygulayacağımız etkinliklerimizden bazıları;

1,2,3,4. SINIFLARIMIZDA:

*Klasik Eser Okumaları

*Çocuk Şiirleri Okumaları

*Anahtar Kelimelerle Hikayeler Anlatma

*Dede Korkut Okumaları

*Deyimler ve Atasözleri Okumaları

*Masal Okumaları

*Türkü Ezberleme Çalışmaları (Koro Çalışması)

ANASINIFIMIZDA

a)Etkileşimli/Paylaşımlı Kitap Okuma 

b)Hikâye Tamamlama 

c)Hikâye Kartı Hazırlama 

d)Söyle-Çiz

e)Kitap Tanıtma Çalışmaları

f)Kelime Bulma Oyunu

 gibi etkinliklerle proje çalışmaları gerçekleştirilecektir.  Siz değerli velilerimizin katkı ve destekleriyle projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

Ara

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır. Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini(çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.