T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BALIKESİR / EDREMİT - Mimar Sinan İlkokulu

DEDE KORKUT TARZI HİKAYE YAZMA YARIŞMASI

Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanıması, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşması, buna bağlı olarak da dili iyi kullanması ve düşünce dünyasını geliştirmeleri amacıyla yeni bir yarışma daha düzenleniyor.

"Hikâye Yazma Yarışması" kapsamında öğrencilerimizden, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Dede Korkut Hikâyeleri'nden hareketle yeni bir hikâye yazmaları isteniliyor.

Bu yarışmaya katılacak yarışmacılardan, Dede Korkut Hikayeleri’nden bir veya birkaç hikayeden hareketle, yeni bir hikaye yazmaları istenebilir. Yarışmacılar, bu hikayelerde, Dede Korkut Hikayeleri’nin temel özelliklerini yansıtmaya özen göstermelidir.

Örnek Çalışmalar

Dede Korkut Hikayeleri’nden hareketle yeni bir hikaye yazmak için, şu örneklerden yararlanılabilir:

“Boğaç Han” hikayesinden hareketle, Boğaç Han’ın büyük bir kahramana dönüşmesini anlatan bir hikaye yazılabilir.

“Salur Kazan’ın Evlatları” hikayesinden hareketle, Salur Kazan’ın çocuklarının birbirini bulmasını ve birlikte düşmanlarına karşı savaşmasını anlatan bir hikaye yazılabilir.

“Deli Dumrul” hikayesinden hareketle, Deli Dumrul’un yaptığı iyilikler sayesinde cennete gitmesini anlatan bir hikaye yazılabilir.

 

 

Bu örnekler, sadece birer fikirdir. Yarışmacılar, kendi hayal güçlerini kullanarak, daha farklı ve özgün hikayeler yazabilirler.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 04.01.2024 - Güncelleme: 04.01.2024 11:01 - Görüntülenme: 2045
  Beğen | 6  kişi beğendi